Skoro jesień za oknem, a na pewno na kalendarzu, to pora na pyszne kanapki z różnymi pastami. Dziś dla Wam mam przepis na pyszną pastę jajeczną z rzodkiewką. Idealną do cieplutkiego i chrupiącego chlebka albo bułeczek grahamek :o)
Przepis jest prościutki i szybki w wykonaniu. Nawet dla "Żółtodzioba kuchennego" :o)
Smak dzieciństwa troszkę inaczej...
Składniki:
- 3 jajka
- 3-4 rzodkiewki
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- przyprawy: suszone pomidory z bazylią i czosnkiem (gotowa mieszanka)
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Lekko schłodzone jajka obieramy i drobniutko siekamy lub rozgniatamy widelcem.
3. Dodajemy posiekanej natki pietruszki, masło i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawami.
4. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy.
Gotowa pasta jajeczna:
Kanapeczki grahamkowe z pastą jajeczną:
Pastą smarujemy chlebek lub bułkę i zajadamy.
Smacznego!
mniam, ale zrobiłaś mi smaka!
OdpowiedzUsuńJako, że lubię rzodkiewkę i pastę jajeczną to na pewno przepis wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPolecam :) wiosna na kanapce z bombą witaminową :o)
UsuńUwielbiam paste jajeczna :-D ze szczypiarkiem albo rzezucha tez jest pyszna :-D
OdpowiedzUsuń