środa, 30 października 2013

PRZEPIS: Pasta jajeczna z rzodkiewką

Skoro jesień za oknem, a na pewno na kalendarzu, to pora na pyszne kanapki z różnymi pastami. Dziś dla Wam mam przepis na pyszną pastę jajeczną z rzodkiewką. Idealną do cieplutkiego i chrupiącego chlebka albo bułeczek grahamek :o) 
Przepis jest prościutki i szybki w wykonaniu. Nawet dla "Żółtodzioba kuchennego" :o)
 
Smak dzieciństwa troszkę inaczej...

Składniki:
- 3 jajka
- 3-4 rzodkiewki
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- przyprawy: suszone pomidory z bazylią i czosnkiem (gotowa mieszanka)

Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Lekko schłodzone jajka obieramy i drobniutko siekamy lub rozgniatamy widelcem.
3. Dodajemy posiekanej natki pietruszki, masło i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawami.
4. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy.
 
Gotowa pasta jajeczna:
 
 
 
Kanapeczki grahamkowe z pastą jajeczną:
 
 
 
Pastą smarujemy chlebek lub bułkę i zajadamy.
Smacznego!
 
 

4 komentarze:

  1. Jako, że lubię rzodkiewkę i pastę jajeczną to na pewno przepis wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam :) wiosna na kanapce z bombą witaminową :o)

      Usuń
  2. Uwielbiam paste jajeczna :-D ze szczypiarkiem albo rzezucha tez jest pyszna :-D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)

Każdy komentarz, dodanie do obserwowanych dodaje mi motywacji do dalszego pisania i wiem że ktoś czyta mojego bloga.

Razem twórzmy tego bloga.

Wasza opinia jest dla mnie bardzo ważna :)

Pamiętaj NIE SPAMUJ !