święta już za nami a Sylwester i Nowy Rok nadchodzi wielkimi rokami.
A ja dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na rybkę. Tym razem jest to przepis na śledzika w tatarskim sosie, który jest świetną propozycją na rybną kolacyjkę jak i na imprezę :o)
TATARSKI ŚLEDŹ,
czyli matjas w sosie tatarskim
Składniki:- 400 g śledzi matjas SEKO
- 5-7 ogórków konserwowych
- 1 średni słoik pieczarek
- 1 kwaśne jabłko
- 1 średnia cebula
- 5 łyżek majonezu
- 5 łyżek jogurtu naturalnego.
Przepis:
Sos tatarski:
1. Pieczarki kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miseczki.2. Ogórki konserwowe kroimy kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miseczki.
3. Z jabłka usuwamy ogonek i gniazdo nasienne a następnie kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miseczki.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miseczki.
5. Do pokrojonych wcześniej składników dodajemy majonez z jogurtem naturalnym i dokładnie wszystko mieszamy.
I ostatnia czynność:
6. Matjasy kroimy w większa kostkę a następnie dodajemy do sosu.GOTOWE!
Tatarski śledź, czyli matjas w sosie tatarskim |
Wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńI tak też smakuje :-)
Usuńna pewno smaczne ;D
OdpowiedzUsuńOj tak :-)
UsuńOj śledzik u mnie pod każdą postacią mile widziany ;)
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam śledziki :-)
Usuńmniam mniam
OdpowiedzUsuńMniami :-)
Usuńoj nie dla mnie to :)
OdpowiedzUsuńNie wiesz co dobre ;0)
UsuńMuszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńI były pyszne :o) zostały dosłownie pochłonięte :o)
Usuńmniam mniam
OdpowiedzUsuń