poniedziałek, 17 lutego 2014

PRZEPIS: Sałatka z kapustą pekińską w sosie jogurtowo - ziołowym


Sezon sałatkowy na blogu uważam za otwarty :o)
 
Zacznę od ...
... lekkiej i szybkiej sałatki na drugie śniadanie jak i do obiadu.


SKŁADNIKI:
* 1/2 średniej kapusty pekińskiej
* 8 - 10 średnich rzodkiewek
* 1/2 pora
* 1 duży pomidor
* mały jogurt naturalny (180 g)
* przyprawa Sos koperkowo - ziołowy

INSTRUKCJA:
1. Warzywa myjemy i wysuszamy.
2. Siekamy kapustę pekińską i wrzucamy do miski.
3. Por kroimy w półkola i wrzucamy do miski, mieszamy.
4. Rzodkiewki kroimy w półkola i wrzucamy do miski, mieszamy.
5. Pomidory kroimy w kostkę i wrzucamy do miski, mieszamy.
6. Robimy sos. Do jogurtu naturalnego wsypujemy Sos koperkowo - ziołowy i dokładnie mieszamy.
7. Sosem polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy.
8. Gotowe!


Sałatkę podano:

Sałatka z kapustą pekińską w sosie jogurtowo - ziołowym

Sałatka z kapustą pekińską w sosie jogurtowo - ziołowym

SMACZNEGO!

Lubicie sałatki? Jaka jest Wasza ulubiona?

Przepisy na inne sałatki znajdziesz tutaj >> klik <<
Zapraszam!

21 komentarzy:

  1. Niestety nie przepadam za kapustą pekińską :) Ale sałatka sama w sobie wygląda pysznie :)

    Przy okazji zapraszam do mnie na rozdanie :) Można wygrać szczotkę Tangle Teezer - http://wszystkozafreeee.blogspot.com/2014/02/rozdanie-wygraj-szczotke-tangle-teezer.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kiedyś i Ty się do niej przekonasz :o) podobno co 7 lat zmieniają się nasze smaki i podobania :o)

      Już biegnę sprawdzić rozdanie :o)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. ja ją lubię na drugie śniadanie w pracy :o)

      Usuń
  3. ja uwielbiam sałatki ;) bardzo czesto robię grecką:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. grecką też robię, z czasem i tutaj się ona pojawi :o)

      Usuń
    2. super, jestem ciekawa czy robimy je tak samo czy zupelnie inaczej ;D

      Usuń
    3. a to będzie zależeć co w lodówce będzie ;o)

      Usuń
  4. ostatnio robię kapuste pekińską z pomidorem kukurydzą i papryką:)
    pozdrawiam i zapraszam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo... z papryką nie robiłam jeszcze. A papryka świeża czy konserwowa?

      Usuń
    2. świeża:) to bogactwo witaminy C. Zaraz po zielonej pietruszce;)

      Usuń
  5. uwielbiam pekińską! szczególnie do kotlecika :D ale samą wcięłabym z kawałkami filecika z kurczaka mniam! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z pekińską jest wiele udanych kombinacji obiadowych :o) i zawsze są one pyszne :o)

      Usuń
  6. Latem nigdy mnie nie ciągnie na warzywa :) Ale zimą to oj oj ciągnie i to bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Roślinożerna jestem przez cały rok :o) ale fakt w zimie najbardziej tęsknie za warzywkami :o(

      Usuń
  7. Uwielbiam sałatki :D Chyba nawet nie mam swojej ulubionej, każda jest pyszna :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I w tym temacie się zgadzamy :o) sałatki są pycha! :o)

      Usuń

Dziękuję za każdy komentarz :)

Każdy komentarz, dodanie do obserwowanych dodaje mi motywacji do dalszego pisania i wiem że ktoś czyta mojego bloga.

Razem twórzmy tego bloga.

Wasza opinia jest dla mnie bardzo ważna :)

Pamiętaj NIE SPAMUJ !