niedziela, 23 lipca 2017

PRZEPIS: Czekoladowa babka piaskowa z nutką pomarańczy

Witajcie,
jeśli nie wiecie co upiec do dzisiejszej popołudniowej kawki lub na ogródkowe spotkanie, nie tylko, w rodzinnym gronie to mam dla Was pomysł no i przepis na czekoladową babkę piaskową z nutką pomarańczy.
Babkę łatwo i szybko się robi a smak zniewalający :o)
Zapraszam na kawkę z babką :o)

CZEKOLADOWA BABKA PIASKOWA Z NUTKĄ POMARAŃCZY
SKŁADNIKI:
  * 4 jajka
  * 1 niepełna szklanka cukru
  * 1 szklanka mąki pszennej
  * 2 opakowania budyniu śmietankowego (bez cukru)
  * 1 kostka margaryny (250 g) - rozpuszczona i ostudzona
  * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  * 2 op. cukru pomarańczowego (dostępny w ALDI)
  * 2 łyżki kakao

INSTRUKCJA:
1. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem pomarańczowym.
2. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia z kakao oraz rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Miksujemy.
3. Wlewamy do wysmarowanej, wcześniej, tłuszczem foremki.
4. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez ok. 45 min.
GOTOWE


SMACZNEGO!

5 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz :)

Każdy komentarz, dodanie do obserwowanych dodaje mi motywacji do dalszego pisania i wiem że ktoś czyta mojego bloga.

Razem twórzmy tego bloga.

Wasza opinia jest dla mnie bardzo ważna :)

Pamiętaj NIE SPAMUJ !