wtorek, 27 grudnia 2016

PRZEPIS: Tatarski śledź, czyli matjas w sosie tatarskim

Witajcie,
święta już za nami a Sylwester i Nowy Rok nadchodzi wielkimi rokami. 

A ja dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na rybkę. Tym razem jest to przepis na śledzika w tatarskim sosie, który jest świetną propozycją na rybną kolacyjkę jak i na imprezę :o)



TATARSKI ŚLEDŹ, 
czyli matjas w sosie tatarskim
Składniki:
- 400 g śledzi matjas SEKO
- 5-7 ogórków konserwowych
- 1 średni słoik pieczarek
- 1 kwaśne jabłko
- 1 średnia cebula
- 5 łyżek majonezu
- 5 łyżek jogurtu naturalnego.

Przepis:
Sos tatarski:
1. Pieczarki kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miseczki.
2. Ogórki konserwowe kroimy kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miseczki.
3. Z jabłka usuwamy ogonek i gniazdo nasienne a następnie kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miseczki.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miseczki.
5. Do pokrojonych wcześniej składników dodajemy majonez z jogurtem naturalnym i dokładnie wszystko mieszamy.
I ostatnia czynność:
6. Matjasy kroimy w większa kostkę a następnie dodajemy do sosu.
GOTOWE!

Tatarski śledź, czyli matjas w sosie tatarskim
 SMACZNEGO!

14 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz :)

Każdy komentarz, dodanie do obserwowanych dodaje mi motywacji do dalszego pisania i wiem że ktoś czyta mojego bloga.

Razem twórzmy tego bloga.

Wasza opinia jest dla mnie bardzo ważna :)

Pamiętaj NIE SPAMUJ !