Zupa cebulowa to, chyba, najbardziej popularna (z mnóstwem przepisowych wariacji) i najłatwiejsza potrawa kuchni francuskiej, której bazą jest wywar mięsno-warzywny lub warzywny, a dodatkiem smażona cebula. Podawana z grzankami z pszennej bułki i warstwą startego sera. Zupa cebulowa jest słodka i delikatna w smaku.
Nasza wiosna jest strasznie kapryśna. Jednego dnia +25 stopni a na drugi dzień tylko +12. Najlepszą rozgrzewającą i na dodatek sycącą zupą jest właśnie zupa cebulowa.
Zupa cebulowa jest bogatym źródłem witamin A, B i C oraz kwasu foliowego, wapnia, fosforu, magnezu, chromu, żelaza i błonnika pokarmowego.
Dzisiejszy bohater jest jednym z lepszych lekarstw na przeziębienia, o które przy tak chwiejnej pogodzie nie trudno.
Nasza wiosna jest strasznie kapryśna. Jednego dnia +25 stopni a na drugi dzień tylko +12. Najlepszą rozgrzewającą i na dodatek sycącą zupą jest właśnie zupa cebulowa.
Zupa cebulowa jest bogatym źródłem witamin A, B i C oraz kwasu foliowego, wapnia, fosforu, magnezu, chromu, żelaza i błonnika pokarmowego.
Dzisiejszy bohater jest jednym z lepszych lekarstw na przeziębienia, o które przy tak chwiejnej pogodzie nie trudno.